this post was submitted on 20 Aug 2024
11 points (100.0% liked)

theNetherlands

1840 readers
17 users here now

Welkom op c/theNetherlands! Voor het delen van alles gerelateerd aan Nederland: nieuws, sport, humor, cultuur en vragen.

Welcome to c/theNetherlands! For sharing anything related to the Netherlands: news, sports, humor, culture and questions.

founded 1 year ago
MODERATORS
 

Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem rondde in maart een hbo-opleiding verpleegkunde af. Ze wilde antwoord op de vraag die een verwarde vrouw haar ooit stelde: ‘Burgemeester, weet u wel wat u mij aandoet als u een crisismaatregel neemt?’

top 3 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] ilega_dh@feddit.nl 8 points 3 weeks ago (2 children)

We kregen in het politiebusje een melding over een vrouw die rond middernacht blootsvoets in pyjama op de weg liep. We reden ernaartoe en konden haar overreden in te stappen om haar terug te brengen naar de ggz-kliniek.

Kon er echt geen beter woord bedacht worden dan “overreden” in deze context? M’n brakke after-Lowlands hoofd was nogal in de war of ze nou een overreden vrouw voor de ggz kliniek hadden neergelegd.

[–] WaterSword@discuss.tchncs.de 1 points 3 weeks ago

Ook een manier om snel het ziekenhuis te bereiken opzich

[–] kaarslicht@feddit.nl 1 points 2 weeks ago

Mee eens. Overtuigen of overhalen was wel zo handig geweest. Het woord overreden komt ook wat ouderwets danwel ongebruikelijk op mij over, maar misschien heb ik het mis.