this post was submitted on 28 Oct 2024
11 points (100.0% liked)

Suomi

1928 readers
32 users here now

Suomalainen yhteisö suomalaisille ja kieltä hyvin osaaville.

The Finnish community for natives and proficient users of the language.


English-language discussions and news relating to Finland and the Finnish culture --> !finland@sopuli.xyz

Paikkakuntien yhteisöt / City communities:

Muita suomenkielisiä yhteisöjä / Other Finnish communities :

founded 3 years ago
MODERATORS
 

Hyvä homma jos saataisiin lisää valtion virastoja heittämään Twitter helvettiin. Vielä parempi jos ne saataisiin liittymään Mastodoniin.

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] ananas@sopuli.xyz 6 points 7 hours ago (1 children)

No jaa, ottamatta mitään kantaa siihen onko Mastodoni suosikkipalvelujani, esim. EU-komissio on nähnyt tarpeeksi hyödylliseksi pitää omaa virallista tiedotustaan itse ylläpitämänsä -- ja kontrollomansa -- instanssin takana, se ei hirveän iso työmäärä ole. EU:lla oli kokeilu aiheesta ja kokeilun loputtua homma jatkui.

[–] Korkki@lemmy.world 0 points 6 hours ago* (last edited 5 hours ago) (3 children)

No on se varmaan suht helppoa, mutta maksaako se vaivaa? Varsinkin jos Suomalainen käyttäjäkunta on joitain tuhansia. Tästä joukosta niitä joita oikeasti kiinnostaa hallinto-oikeuden lausunnot on vielä pienempi. Eikä kukaan ole muutenkaan tekemässä mastodon tiliä vaan koska pääsisi juuri katsomaan valtion tiedotteita.

[–] IsoKiero@sopuli.xyz 1 points 5 hours ago

Mastodon ei tarvitse kirjautumisia, että viestejä pääsee lukemaan. EU komission instanssi löytyy https://ec.social-network.europa.eu

[–] sorsa@lemm.ee 1 points 5 hours ago (1 children)

EI kukaan ole muutenkaan tekemässä mastodon tiliä vaan koska pääsisi juuri katsomaan valtion tiedotteita.

Mastodoniin ei tarvitse tiliä katsoakseen sisältöä toisin kuin X:ssä.

[–] Korkki@lemmy.world 1 points 5 hours ago

Mutta taas kovin moni ei ole siellä katsomassa on se ongelma ja siten se ei maksa vaivaa.

[–] ide@masto.ai 1 points 6 hours ago (1 children)

Mastodon-tiliä voi seurata helposti miltä tahansa fediverse-alustalta tai vaikka RSS-lukijalla. Puhumattakaan siitä ettei ylipäätään tarvitse tehdä tiliä että tiliä ja sen postauksia voi lukea (toisin kuin käytännössä kaikissa kaupallisissa palveluissa). Aika monta kärpästä saisi yhdellä iskulla, jos olisi edes yksi avoin ei-kaupallinen alusta tiedottamiseen.

[–] Korkki@lemmy.world 1 points 5 hours ago (1 children)

Joo mutta kadunmies, joka on tarkoitus tavoittaa ei tule tekemään mitään fediverse tilejä jotta pääsee katsomaan valtion tiedotteita. Valtiota ei taida kiinnostaa onko some kaupallinen vai ei. Tärkeimmät syyt käyttää jotain alustaa on että sillä voi tavoittaa ihmisiä. Valtio varmaan käyttäisi vieläkin julkisia ilmoitustauluja ja virkamiehiä huutelemaan kadunkulmissa, jos parempaa ei olisi tarjolla. Toinen on että sen käyttö ei vaadi liikaa vaivaa tai rahaa. Joku premium nyt on ihan mitätön kulu jollekkin virastolle.

[–] tyo_ukko@sopuli.xyz 1 points 4 hours ago

Ei taida olla iso asia tuo kadunmiesten tavoitettavuus. Ihmiset, jotka ammatikseen tuota tiedostusta tarvitsevat löytävät sen kyllä, ja kadunmieskin saa tietoa kunhan siellä on muutama toimittaja raportoimassa eteenpäin tärkeimmät.