letraset

joined 1 year ago
[–] letraset@feddit.dk 3 points 1 month ago (1 children)

Your app looks amazing. Looking forward to it becoming available!

 

Det er egentlig en pæl jeg har villet lave i et stykke tid, efter jeg sidste år lærte om Project 2025. Efter begivenhederne i USA i løbet af de sidste ~~uger~~ måneder, virker det langt mere relevant at diskutere projektet. Project 2025 er en plan udarbejdet af tænketanken The Heritage Foundation, der har til formål at omforme den amerikanske regering radikalt, hvis Donald Trump bliver præsident i 2024. Hvis det ikke lykkes, så ligger den vel klar til næste gang en republikaner bliver præsident. Den dækker mange forskellige områder, er tilgængelig til download, og er på over 900 sider.

Mange af bidragsyderne til projektet, er tidligere regeringsansatte under Trump da han var præsident.

Der er meget at tage fat på, men vi kan jo starte med at diskutere Schedule F. Schedule F bekendtgørelsen havde til formål at skabe en ny kategori af føderale ansatte kaldet "Schedule F". Hovedpunkterne i Schedule F er:

  • Det skulle gøre det lettere at afskedige visse føderale embedsmænd, især dem i politisk følsomme eller policy-relaterede stillinger.
  • Det ville have fjernet nogle af de beskyttelser, som mange karriere-embedsmænd har mod politisk motiverede afskedigelser.
  • Det ville potentielt have påvirket titusindvis af føderale ansatte, der kunne være blevet omklassificeret under denne nye kategori.

Schedule F blev forsøgt indført i 2020 af Trump, og blev ophævet i januar 2021, da Biden tiltrådte. Wikipedia har en udmærket artikel om dens tilblivelse dengang.

Jeg havde forestillet mig vi kunne diskutere:

  • Hvad er godt ved schedule F?
  • Hvad er dårligt ved schedule F?
  • Hvis man forsøgte at indføre lignende bekendtgørelser i Danmark, hvordan ville det så se ud?

Den sidste øvelse er der for at prøve at se forslaget i en dansk kontekst.

Det står også frit at diskutere andre aspekter af Schedule F her i pælen.

Der er ikke noget fællesskab for politik, så derfor har jeg oprettet dette i roden af feddit.dk. Det er vel mest passende.

 

Det kan man vel egentlig godt forstå nogle forskere ikke er så glade for.

Clemens told The Bookseller : "I only found out about this via word of mouth in the past few days. I was shocked that they had not publicised this more widely to their authors, as the use of AI and LLMs is a prominent concern for academic researchers today."

[–] letraset@feddit.dk 1 points 1 month ago
[–] letraset@feddit.dk 3 points 1 month ago* (last edited 1 month ago)

De betaler skam for det:

https://files.catbox.moe/m3e5mf.png

Ninja edit: Der er vist ingen rabatter på Twitter Blue.

[–] letraset@feddit.dk 1 points 1 month ago (2 children)

Domænet politi.dk er pr. automatisk “verified user”.

Præcis.

[–] letraset@feddit.dk 1 points 1 month ago (1 children)

Miljøministeriet betaler for Twitter Blue: https://x.com/miljoemin

[–] letraset@feddit.dk 1 points 1 month ago

Du ridser problematikken fint op, netværkseffekten, og det at folk bliver bundet endnu mere på de platforme så længe myndighederne bruger dem. Hvis de begyndte at fjerne sig fra disse platforme, så tror jeg at det på længere sigt vil sende et signal om, at man kan få deres updates andre steder, og gerne på fediverset.

Fandt lige denne relevante nylige artikel af Ole Tange fra PROSA: https://radar.dk/holdning/forslag-offentlige-myndigheder-skal-tilbyde-alternativer-til-techgiganternes-platforme

DR har vist for nyligt besluttet at forlade Twitter forresten, men jeg tror desværre ikke de har nogen planer om at prøve Mastodon eller noget lignende. DR er vist ikke så teknologisk fremme i skoene, desværre 😞.

Ja, jeg så godt at DR har besluttet at forlade Twitter, til august tror jeg det er. Det synes jeg er rigtig godt, og man kunne håbe at andre offentlige myndigheder følger trop på et eller andet tidspunkt.

 

Ja, nok lidt meget at lave et helt opslag om det her, men der er en ting der undrer mig, og en ting der forager mig, og så er der noget der gør mig splitterravende tosset!!

Det undrer mig, at jeg, fra England, ikke kan tilgå politi.dk uden at bruge VPN med en dansk IP-adresse. Er det normalt at politiet ikke tillader besøg fra andre IP-adresser end danske? Jeg fandt ud af at det forholder sig således, da jeg var på den danske ambassades hjemmeside, hvor der var et link til en side på politiets hjemmeside omkring krav til pasfotos. Den kunne jeg ikke se uden at bruge VPN med dansk IP. Er det for at mindske risikoen for at få lagt siden ned af ugyldig trafik?

Det der forarger mig er, at Politiet stadig bruger Xitter. Det er ikke kun Rigspolitiet der er på Xitter, det er også de forskellige regioners politi der er på Xitter på separate konti. Så hvis platformen er nede, eller kontier af den ene eller anden grund bliver lukket, blokkeret, etc, så er det bare tough shit.

Jeg kan også observere, at de bruger linktr.ee til at have en side med diverse information om politiet og kontakt informationer osv. Hvorfor? Hvorfor ikke bare lave en side på politi.dk med de samme informationer, hvorfor bruge linktr.ee? For at være ung med de unge? Jeg forstår det ikke.

Det der gør mig splitterravende gal er, at en skattebetalt, offentlig instans anvender en udenlandsk, kommerciel platform, som deres talerør på nettet, hvor de anvender skattekroner til at betale minimum $2000/året for at være en "Verified Organization". Ja, jeg ved godt det ikke er mange penge "in the grand scheme of things", men det er det principielle i det, især når der er alternativer.

Nu er det lige politiet jeg flipper ud over, men hvor mange danske offentlige instanser bruger pt. penge på at have det gule “Verified Organization” checkmark? Findes der en opgørelse over sådan noget?

Det blev en lidt blandet landhandel i "gammel mand råber af skyerne" genren, som åbenbart er en genre jeg befinder mig godt i.

(Jeg ved heller ikke helt om det er den rette kategori den er røget ned i, men mellem linjerne mener jeg jo at disse offentlige instanser skal bruge en decentraliseret platform som fediverset til at repræsentere dem, og ikke udenlandske kommercielle virksomheder, som er 💩. Derfor postet i fedditdk-fællesskabet.)

 

Rejsekort app cirkusset fortsætter.

 

Min ikke-danske partner og jeg er for meget nyligt blevet begavet med vores andet barn, og da vi bor i udlandet uden det store netværk til at hjælpe, er mine svigerforældre kommet for at bo med os i et stykke tid.

Jer derude der har, eller har haft spædbørn, hvordan er lydniveauet i hjemmet? Og med det mener jeg, hvisker i, når barnet ligger og sover, enten i samme rum i opholder jer i, eller sågar i det tilstødende lokale?

Jeg spørger fordi mine svigerforældre, ligeså snart der er antydning af, at spædbarnet sover, så hvisker de, og alt foregår som om der er stilleleg. Det er ligemeget om ungen ligger i samme rum, eller inde ved siden af. I min optik er det lidt unaturligt. Min partner har lidt af det samme, dog ikke i nær så tydelig grad som sine forældre.

Jeg mindes ikke at have oplevet det hos mine danske venner der har, eller har haft, spædbørn i hjemmet. Jeg er med på at man ikke skal råbe og skrige, højlydt latter, og høj musik, men blot samtaler i almindeligt lydniveau, hverdagslyde, og sådan.

Jeg er bestemt ikke børnelæge eller noget som helst indenfor den genre, og jeg baserer følgende udelukkende på egne synsninger der er, at hvis man fjerner al støj fra babys miljø, så får de sværere ved at sove i situationer hvor der ikke bliver taget ligeså meget hensyn til dem (f.eks. når man rejser, eller sover et nyt sted med nye lyde osv).

Jeg er nysgerrig på at høre om der er andre der også hvisker, eller om de deler min uvidenskabelige "teori" om emnet.

Mine synsninger er ikke en bakke jeg påtænker at dø på, og vil hjertens gerne høre forskellige syn på sagen, der kan berige min viden om hvad andre gør.

[–] letraset@feddit.dk 0 points 5 months ago (1 children)

"A paper co-authored by the researchers found the commercial farming of these reptiles could offer a sustainable alternative to conventional livestock in places like southern Africa amid the challenges of food security and climate change.

Stock would be hatched from eggs laid at farms, not wild caught, with candidate species including the Burmese python, reticulated python and the southern African rock python.

“These pythons can live for almost a month with no water. They can live off the water that sets on their scales in the morning. They can go for almost a year without eating,” Natusch said.

“We’re not necessarily saying everyone should stop eating beef and turn to pythons but there needs to be a conversation about them having a more prominent place in the agricultural mix.”

 

Hos mig er det den grønne juleflæsk. Der er bare ikke noget der slår den, og så minder den mig om mine bedsteforældre. De var sgu nogle dejlige mennesker, så den får også lige en i nostalgien når man sætter tænderne i sådan en gelatineret sukkerbombe. En ægte to-i-ener.

Hvilke godter kan i bedst lide at skamspise i juletiden?

view more: next ›